Over mij

Hoefsmederij_KL_12Ik ben Riaan du Randt, eigenaar van Hoefsmederij Du Randt. Lees hieronder over mijn passie voor het beroep van hoefsmid.

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Afrika. Mijn oom is daar hoefsmid en mijn tante een dierenarts. Als jongen ging ik vaak bij hen op bezoek. Daar werd mijn interesse voor paarden opgewekt. Ik hielp mijn oom graag mee als hij aan het werk was.

Hoefsmid in Denemarken
In 2004 verhuisde mijn familie naar Nederland.  Net nadat ik mijn havo-diploma haalde ben ik met mijn familie naar Denemarken verhuisd. Daar hadden mijn vader en ik toen 2 jaar succesvol onze eigen hoefsmederij.

Opleiding tot hoefsmid in Amerika
In 2007 ben ik met mijn vader een extra cursus hoefsmederij gaan volgen bij één van de beste hoefsmeden wereldwijd, genaamd Max Williams. Dit was geweldig leerzaam en ik heb er veel aan gehad in mijn carrière.

Diergeneeskunde
We zijn daarna terug naar Nederland verhuisd. Daar hebben we toen twee jaar als natuurlijke bekappers gewerkt. Na mijn vwo probeerde ik toegelaten te worden tot de opleiding Diergeneeskunde. Helaas was ik niet ingeloot. Daarom besloot ik om in Gent (BE) de opleiding te volgen. Na 2 jaar studeren ben ik gestopt met bekappen omdat het niet meer te combineren was met de studie.

Passie voor het vak hoefsmid
Tijdens al die uren achter de boeken kwam ik er achter dat het toch echt mijn passie was om fysiek met paarden te werken! Ik besloot toen om de officiële opleiding tot hoefsmid te volgen in Deurne. Ik heb nog geen moment spijt van mijn keuze. Dit is wat ik leuk vind en het liefst doe!

Ik ben u graag van dienst!

Bel mij voor een afspraak: 06-31005772 of maak digitaal een afspraak.

Volg mij op Facebook!