Werkwijze

Veel paarden hebben moeite met stilstaan voor de hoefsmid. Vaak moet er dan een praam of een spuit van de dierenarts aan te pas komen om het paard rustig te krijgen.  Een dierenarts zorgt voor hogere kosten en een praam zorgt voor onnodige pijn bij uw paard. Dat wil ik zo veel mogelijk vermijden.

Toch ben ik gespecialiseerd in moeilijk hanteerbare paarden

Als hoefsmid heb ik geregeld te maken met paarden die moeite hebben om stil te staan tijdens mijn werk. Om toch met die paarden te werken gebruik ik een speciaal halster. Dit halster is in Amerika ontworpen. Er zit een heel simpel principe achter: beloon goed gedrag en corrigeer fout gedrag.

Hoe werkt het halster?

Het halster zit los om de neus en geeft geen druk. Als het paard trekt of steigert wordt er even aan het halster getrokken. Het paard ervaart dat als druk. Zodra het paard stilstaat wordt de druk weer weggenomen. Hierdoor leert het paard stilstaan om de druk te vermijden. Soms heb ik hierbij de hulp van u als eigenaar nodig.

 Wat levert dit op?

Door deze werkwijze heeft uw paard geen constante pijnprikkel zoals met de praam. Het is dus veel diervriendelijker. Daarnaast bent u als eigenaar betrokken bij het trainen van uw dier. Met dit halster heb ik al verbluffende successen gehad met paarden die niet te hanteren waren.

Gedragstraining

Als uw paard niet mee wil werken bij de hoefsmid, dan kan ik u helpen door het gedrag van uw paard te trainen. Ik kan u ook helpen als uw paard bijvoorbeeld moeilijk de trailer ingaat. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Mijn werkwijze voor het beslaan van paarden

Ik besla het liefst warm omdat dit het beste resultaat geeft. De hoefijzers kunnen warm aangepast worden om goed op de hoef te passen. Het zorgt er ook voor dat de hele draagwand op het ijzer staat, wat de hoefkwaliteit ten goede komt. Ook kunnen de lippen er netjes ingebrand worden, waardoor de hoef en het hoefijzer een stevig geheel vormen.

 

Laat uw paard beslaan:

Maak direct een afspraak om uw paard vakkundig te laten bekappen of beslaan.

Bel Riaan du Randt: 06-31005772

Maak digitaal een afspraak of stel een vraag.

 

Volg mij op Facebook!